MISIEKABA WIL HAPPY MENSEN OP SOCIALE ZAKEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Andre Misiekaba valt goed in de smaak bij de ambtenaren op het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo).

Hij ontpopt zich als een pleitbezorger van prettige en veilige werkomstandigheden. De nieuwe minister neemt nu de rechtspositie van zijn ambtenaren ter hand. Er wordt een inhaalslag gemaakt om de grote achterstanden in gratificaties, waarnemingstoelagen en overuren in te lopen.
Met leidinggevenden op de diverse wijkkantoren is afgesproken dat die zaken gauw in orde moeten worden gemaakt, en daarna opgestuurd naar het hoofdkantoor van SoZaVo waar de minister zit. Minister Misiekaba belooft aan ambtenaren die langer dan een jaar in dienst zijn, en nog geen vaste aanstelling hebben, dat hun zaken gauw rond zullen zijn, en zonder aanzien des persoon. “Deze minister heeft een blinddoek op en hij gaat uw stukken in orde maken, zodra die op mijn bureau terechtkomen. Dat is de manier hoe we gaan werken met u”, deelt hij mee aan de SoZaVo-ambtenaren tijdens een veldbezoek in Commewijne.

Misiekaba ging in op de knelpunten waarmee de zes wijkkantoren in het district te maken hebben. Het gaat onder andere om huisvesting van het personeel en verouderd meubilair.

De bewindsman zegt weer een “smile” te willen zien op de gezichten van de ambtenaren van SoZaVo, vooral in het omgaan met cliënten. “Wanneer ik van u verwacht dat u elke cliënt die hier komt met een smile op het gezicht moet ontvangen en de persoon moet toespreken, maar je eigen zaken zijn nog niet in orde, dan kan ik begrijpen hoe u zich voelt. Je kan een glimlach forceren een jaar lang, een tweede jaar, maar bij het vierde jaar kan je dat niet meer”, zegt de minister die de ontevredenheid van zijn personeel best wel kan begrijpen.

UNITEDNEWS